Klankschalen opleiding

Klankschalen opleidingEdelsteen leggingen & Klankschalen

Edelstenen legging workshop voor praktijkhouders, therapeuten, masseurs en andere geïnteresseerden.

Praktische workshop op ons sfeervolle centrum voor Meditatieve Ontspanning.

Inhoud van de workshop: Leer drie vormen van een edelsteen legging
Duur: 13.00 uur – 17.00 uur
Bijdrage: € 75
Datum: zondag 16 augustus

Wat is een edelsteen legging?

Tijdens deze ontspannende workshop maak je kennis met drie vormen van een edelsteen legging.
Bij een  edelsteen legging worden specifieke edelstenen, die bij elkaar horen,   op of rondom het lichaam geplaatst. Het kan een hele mooie afronding van een behandeling zijn, zoals na een massage, reiki behandeling of klankschalen sessie.

  • Je leert een Gouden Driehoek legging geven, dat is een legging met Bergkristal, Amethist en Rozekwarts,
  • Een Chakra legging, gericht op de 7 chakra’s, met 7 stenen.
  • Een Vedische legging, gebaseerd op de 9 planeten, met 9 stenen.

De workshop begint met een PowerPoint presentatie over het ontstaan van edelstenen. Ook wordt er kort ingegaan op het herkennen van echte edelstenen. Sommige stenen komen tegenwoordig uit laboratoria, of zijn geverfd, verhit, of anders behandeld.

Hebben edelstenen een helende uitwerking?

Alles is trilling

We weten inmiddels vanuit de natuurkunde dat alles bestaat uit bewegende deeltjes. In de basis is alles energie. Elke mogelijke vorm van materie heeft een bepaalde golflengte of frequentie. Materie bestaat dus uit deeltjes die op subatomair niveau een frequentie hebben. Materie, energie, elektriciteit,  magnetisme, elektromagnetische energievelden, bestaan allemaal uit trillingen. Trilling is een universeel feit in zowel de materie als in de domeinen van het bewustzijn. Ook onze hersenen hebben verschillende frequenties. Als onze hersenen een bepaalde frequentie hebben, bepaalt dat de staat van ons bewustzijn. Dit is inmiddels wetenschappelijk geaccepteerd. De uitwerking van edelstenen echter nog niet wetenschappelijk geaccepteerd.
Voor veel mensen is het wel voelbaar. Stel je een prachtige, doorschijnende rozenkwarts voor…. En vervolgens een glasheldere bergkristal…Ervaar je verschil in de beleving van de steen? Veelal zijn de belevingen universeel, voor ieder mens in grote lijnen hetzelfde. Op basis van deze bevindingen wordt er al eeuwen lang een uitwerking aan edelstenen toegekend.

Bij deze workshop mag je op creatieve wijze gaan spelen met de aangeboden mogelijkheden.

klankschalenEen edelsteen legging als anker

Een edelsteen legging is een prachtige toepassing om onze aandacht te ankeren. Na een behandeling, als onderdeel van een behandeling, zoals een klankschalen sessie,  massage, een reiki behandeling of welke behandeling dan ook maar, kan een edelsteen legging een ingang zijn om ons te verbinden met hoe we ons voelen. We kunnen ons verbinden met de eigenschappen waar de edelsteen voor staat, om zo deze eigenschappen te verlevendigen in onszelf.
Door dit in gedachten te houden, raken we minder gefixeerd op het wel of niet voelen van de edelsteen. Met als gevaar dat we een imaginaire bubbel creëren.
Openstellen is voldoende. Dat brengt ons bewustzijn in een ruimtelijke staat, waar we niet uit zijn op specifieke ervaringen. Daardoor krijgen de natuurlijke processen op verschillende niveaus de kans om te gaan stromen.

Inhoud workshop:

* PowerPoint presentatie:

De workshop begint met een powerpoint presentatie over het ontstaan van edelstenen. Ook wordt er kort in gegaan op het herkennen van echte edelstenen. Sommige edelstenen komen tegenwoordig uit laboratoria, of zijn chemisch bewerkt.

Uitleg over de drie verschillende leggingen:

1 De gouden driehoek leggingBergkristal, Amethist en Rozenkwarts zijn stenen die mineraal met elkaar verwant zijn. Zij komen alle drie uit de kwartsgroep. Deze stenen kunnen op specifieke wijze op of rond het lichaam geplaatst worden. Tijdens de legging kun je de eigenschap van de stenen bekrachtigen door deze te benoemen, en de aandacht van degene die de legging ondergaat, te kanaliseren, te ankeren.

2 De chakra stenen legging:

Bij deze legging gaan we uit van de zeven hoofdchakra’s. Er wordt kort ingegaan op de psychologische kennis van de zeven chakra’s.
Daarna worden de zeven stenen die de zeven energie centra kunnen versterken.
Tijdens het leggen van de stenen worden er ook affirmaties, die bij het desbetreffende chakra horen, benoemd.

3 De Vedische stenen leggingBij deze legging gaan we uit van negen edelstenen, die volgens de Vedische astrologie verbonden zijn met de 9 planeten. [de zon en de maan worden in de Vedische astrologie binnen deze context ook als planeten benoemd] Als negen edelstenen op een bepaalde manier gelegd worden, vertegenwoordigen zij de harmonie tussen de negen planeten. De edelsteenlegging wordt in dat geval ook wel de Navratnas genoemd.

*De drie leggingen oefenen en ontvangen: spelen met de edelstenen

Elke legging wordt helder uitgelegd, en gedemonstreerd. Vervolgens mag je zelf de drie leggingen ontvangen en geven. Een heerlijke ontspanning! 

Inclusief handleiding
Aan het einde van de workshop ontvang je een handleiding waar alle informatie in terug te lezen is. Ook kan je een bewijs van deelname ontvangen.

 

Aanmelden