Klankschalen opleiding

Klankschalen opleiding

Eéndaagse Opleiding Klankbad

        

Opleidings dag Klankbad

Praktische informatie:

Duur opleiding: 1 dag. Aanvang 10.00 - 17.00 uur.

Bijdrage: €150 inclusief lunch

Wat wordt er geleerd: Met verschillende klankinstrumenten een klankbad voor groepen te kunnen geven.

Geschikt voor: yoga leraren, en alle mensen die met groepen werken, of van plan zijn dit te gaan doen.  Ervaring met klankschalen is noodzakelijk.

Wordt gegeven door: Hilda Postema.

Datum: Alle data voor 2019 staan op de agenda. 

Alle klankinstrumenten en klankschalen waar je mee oefent gedurende deze dag, zijn ook ter plekke te koop.

Aanmelden.

 

Algemene informatie over een Klankbad:

Een klankbad, ook wel klankschalen ligconcert genoemd, kan op verschillende manieren gegeven worden. Voor klankbad wat je op deze dag leert geven kun je met minimaal drie klankschalen [van verschillende grootte] en andere klank instrumenten, inspirerende teksten, meditaties oefeningen, naar keuze een mooi avondvullend programma aan gaan bieden.

Elk instrument geeft een andere klank en dus heeft het een andere uitwerking op ons lichaam, geest en bewustzijn.

Het geven van een klankbad heeft als intentie mensen terug te brengen naar een natuurlijke staat van diepe ontspanning. Klank is niet alleen hoorbaar, maar ook voelbaar.

Op verschillende niveaus kunnen we gaan resoneren, mee vibreren met de klanken. Op fysiek niveau kunnen lichaamscellen en organen mee gaan resoneren. Maar ook gevoelsmatig, energetisch, kunnen we mee resoneren met de klanken, en de verschillende uitwerkingen ervaren. Dit kan bewust ervaren worden, maar ook de onbewuste niveaus hebben baat bij de helende klanken.

Een Klankbad kan diepe ontspanning geven, waardoor we vermoeidheid, stress en indrukken kunnen verwerken. Daardoor kan er naar het Klankbad weer een gevoel van ruimte ontstaan, ruimte voor Leven.

Een klankbad kan gegeven worden voor een groep, maar kan ook individueel aangeboden worden. Het kan op verschillende manieren gegeven worden, zo zal een klankbad wat gegeven wordt in een yogacentrum anders zijn als een klankbad in een verzorging tehuis. Want ook daar wordt steeds meer gewerkt met klank instrumenten zoals klankschalen.

De opleiding:

Tijdens deze opleiding dag leer je verschillende klank instrumenten aan te slaan:

  • Klankschalen [met verschillende kloppers leren werken]
  • Gong
  • Klankbuizen
  • Chimes 
  • Oceaan drum en Rainstick
  • Kristallen schalen

Je leert dit integreren met mooie teksten, gedichten, en muziek.

Zo ontstaat er een inspirerend, avondvullend programma van anderhalf uur. De ervaringen van de mensen die dit ondergaan zijn zeer positief. Mensen ervaren het als heerlijk, opdoen van nieuwe inzichten, en geven ze terug dat ze geraakt en geopend worden door de klanken.

Je ontvangt een cursus boekwerk waar alle informatie die gegeven wordt, terug gelezen kan worden. In het cursusboek wordt ook een voorbeeld gegeven van een compleet klankbad. Met alle ruimte voor je eigen creativiteit.

Er zijn klankschalen, gongs, klankstaven en buizen, windorgels en andere klank instrumenten om mee te oefenen. De klankinstrumenten kun je ook ter plekke kopen.  De opleiding is praktisch gericht. Op de dag zelf onderga je ook een klankbad, zodat je dit zelf ervaart, en meemaakt hoe het klankbad gegeven kan worden.

Ook worden er tips gegeven over het inrichten van ruimten, en hoe om te gaan met de reacties van de mensen, over de uitwerking van het Klankbad.

Enige ervaring met werken klankschalen is noodzakelijk om dit programma te kunnen volgen. Het is een vol programma, dus als je vrijwel geen ervaring hebt met klankschalen is er te weinig ruimte om dit goed te laten landen. In dat geval raad ik je eerst de kennismaking workshop klankschalen aan of de opleiding Klankschalen Meditaties & klankbad. Ook is het van belang dat je ervaring hebt met begeleiding van mensen, op wat voor manier dan ook, voor het volgen van deze opleidingdag.

De data voor deze opleidingsdagen vind je terug op de agenda. Aanmelden kan via de knop halverwege de pagina, of via de agenda. Als je vragen hebt hoor ik die graag.

Ik heb inmiddels enige jaren ervaring met het geven van Klankbaden. Het is een hele dankbare sessie, mensen genieten ervan. Het hart wordt geopend. Het is fijn om te geven.

 

  Helen met klankschalen is verkrijgbaar op het Centrum.