Klankschalen opleiding

Klankschalen opleiding

klankschalen opleiding altaar

Kennismaking workshop Klankschalen 2023/2024

Praktische informatie:

* Workshop van 4 uur over de basis beginselen en mogelijkheden van klankschalen

* Leer mediteren met klankschalen

* Onderga heerlijke relaxaties met klankschalen, diep ontspannen.....

* Kopen schalen mogelijk, oefen schalen aanwezig

* Locatie: Centrum voor Meditatieve Ontspanning te Lelystad

* Workshop bijdrage: €75 inclusief cursusboek, thee en bio versnaperingen

* Data: eerstvolgende workshop is:  zondag 23 juni Voor overige data zie agenda

*De workshop begint om 13.00 uur, en eindigt rond 17.00.

* Je krijgt altijd een uitgebreide bevestiging voor de kennismaking workshop. Niet ontvangen? Check je spam. En anders neem je contact op  via de mail:  hildapostema@ziggo.nl met vermelding van workshop, datum en telefoon nummer. 

Meldt je aan:

 https://www.klankschalen-opleiding.nl/contact.html 

 

cursusboek kennismaken workshop klankschalen

Inhoud workshop:

Deze workshop is bedoeld voor degene die simpelweg basis kennis wil hebben over klankschalen, en dit wellicht in de privé sfeer of professioneel op eenvoudige wijze wil integreren. Voor wie echt professioneel wil werken met klankschalen verwijs ik naar de opleidingen op deze site.

Een ieder die in contact is gekomen met klankschalen verbaast zich over de prachtige klanken en de diepe, ontspannende uitwerking van de schalen.

Tijdens deze praktische workshop leer je de basis beginselen over klankschalen. Achtergrond informatie, en basis toepassingen van klankschalen. Er zijn verschillende mogelijkheden in de privé sfeer, [denk aan een meditatief rust moment voor jezelf of kinderen] of professioneel om klankschalen te gebruiken (denk aan een meditatie met een klankschaal). Deze workshop is er op gericht om de klankschaal te leren gebruiken. Zo is het heel belangrijk voor het effect van de klank, dat de schaal op de juiste wijze wordt aangeslagen. Daarnaast zul je tijdens deze sessie leren dat verschillende schalen een verschillende uitwerking hebben.

Kennismaking workshop Klankschalen

Ook kennis over het gebruik van verschillende mallets [aanslag kloppers] hoort bij deze middag. Nadat het gebruik van de mallets, en de manier waarop je een klankschaal aanslaat uitgelegd is en gedemonstreerd, mag je zelf gaan oefenen, spelen met de verschillende schalen.

Hand-out:

Bij de workshop hoort een hand-out, alles wat besproken wordt, vind je terug in de hand-out.

 

Kennismaking workshop Klankschalen

Genieten.................

Tijdens deze middag zal er ook een heerlijke, ontspannende, liggende relaxatie gegeven worden met de klankschalen in de comfortabele cursus ruimte.

 

cursusruimte Lelystad

 

Ook klankschalen te koop

Er zijn verschillende soorten schalen en mallets om mee te oefenen, of aan te kopen. De prijzen van klankschalen liggen tussen de €100 en €450. De schalen zijn van hoge kwaliteit en allen zorgvuldig van tevoren door Hilda Postema uitgezocht. De schalen komen uit het Himalaya gebied, uit verschillende landen. Er is niet één schaal gelijk.................

Over de locatie:

De workshop wordt gegeven in de comfortabele, sfeervolle ruimte van het Centrum voor Meditatieve Ontspanning. Je zit of ligt op een comfortabel matras. Er zijn voldoende kussens en dekentjes aanwezig. Het Centrum is gehuisvest in een hoekwoning, in een bijzonder deel van Lelystad. In de jaren '80 is hier namelijk een wijk ontstaan, waarin iedereen die er woont, mediteert. Hilda Postema en Pieter Post, de oprichters van het Centrum, zijn ook medeoprichters van dit project geweest. Er heerst een fijne sfeer, het is voelbaar dat er dagelijks door honderden mensen gemediteerd word.

verwennerij Kennismaking workshop klankschalen

Gedurende de sessie is er onbeperkt thee, sapjes en zijn er versnaperingen aanwezig.

Je bent van harte welkom! 

Minimaal aantal deelnemers: 3, maximaal aantal deelnemers 7.

Als je met openbaar vervoer komt, halen we je graag op vanaf het station in Lelystad, en brengen we je naar afloop van de workshop natuurlijk ook even terug naar het station. Bijdrage : €5 per rit, €10 voor retourtje.