Klankschalen opleiding

Klankschalen opleidingen

Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad

Geaccrediteerd door KTNO ID nummer: K9005

Aantal ECT's: 9.0

       

Praktische informatie Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad:

Cursusbijdrage: €450, inclusief manuals, 2x lunch en certificaat.

Aanmelden

* De opleiding bestaat uit: twee keer één dag op het Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad, en huiswerkopdrachten.

 Voor data en aanvangstijden zie agenda. start zondag 8 oktober =1 plaats vrij gekomen ,zie agenda voor data beide lesdagen. Nog plaats op start 26 november

Je ontvangt 2 uitgebreide manuals met de lesstof. Uitgebreide feedback op je huiswerk opdrachten.

* Wordt gegeven door Klankschalen Behandelaar en Meditatie leraar Hilda Postema

* Geschikt voor: degenen die beroepsmatig bezig zijn, [of in opleiding zijn voor] als yogaleraar, coaching, masseurs, mindfulness trainers, werken met groepen, werken in verzorgingshuizen, activiteitenbegeleiders of praktijkhouders.

 

Aanmelden via contact

Keeli heeft veel inspiratie opgedaan bij het volgen van de opleiding, en is begonnen met het geven van klankbaden voor kleine groepjes, wil je eens luisteren ?: facebook.com/keeli.vandeveerdonk

 

Inhoud van de opleiding:

Beroepsmatig begeleide meditaties leren geven in combinatie met klankschalen voor yogaleraren, werken met klankschalen bij coaching, werken met klankschalen in verzorgingshuizen, werken met klankschalen bij kinderen, en het leren geven van een klankbad, wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.


Tijdens deze leerzame opleiding leer je verschillende toepassingen te geven met klankschalen, er worden steeds meer toepassingen met klankschalen ontwikkelt. Tijdens de opleiding wordt gekeken naar de mogelijkheden zoals jij die zou kunnen toepassen.

De klankschalen zijn uitermate behulpzaam om mensen in verbinding te brengen met een diepe ontspanning. De aangeslagen schaal voert vrijwel iedereen mee naar een ruimtelijke beleving. Vanuit diepe ontspanning ervaart men in meer of mindere mate Heelheid.

Ervaring op doen met de klankschalen

De kennis over de klankschalen wordt overgedragen tijdens de cursus. Er zijn diverse schalen aanwezig tijdens de opleiding, waarmee geoefend kan worden. Deze klankschalen zijn specifiek geschikt voor het geven van de sessies.

Er zijn verschillende klankschalen om mee te oefenen en om eventueel te kopen. De prijs ligt per schaal tussen de €175 en €350. Omdat er specifieke klankschalen nodig zijn voor de uitvoering, is het niet aan te raden om vooraf schalen aan te schaffen. Mocht je echter reeds klankschalen in je bezit hebben, neem ze vooral mee naar de opleidingsdagen. Dan luisteren we samen of de schalen passen bij het geven van de sessies.

Drie vormen van begeleide meditaties

Tijdens de opleiding ontvang je de gesproken teksten van de drie begeleide meditaties, volledig uitgeschreven in je manual. Deze kun je gebruiken als afsluiting of als introductie van je meditatieles, yogales, coaching, of bij diverse therapie soorten, zoals bij het Mindfulness Programma. Een zeer effectieve toevoeging. De ervaring leert dat er veel positieve reacties komen van je cursist/cliënt.

Er worden drie verschillende soorten sessies worden behandeld en geleerd
tijdens de opleiding:

  • Het geven van een Bodyscan
  • Het geven van een Visualisatie
  • Begeleiden van een Chakra meditatie

Ook leer je tijdens deze opleiding het kunnen geven van een klankbad, ook wel een klankschalen lig-concert genoemd...

Een cadeau voor je toehoorders, maar ook voor jezelf. Het geven van een klankbad is een bijzondere beleving. Bij deze opleiding is het klankbad wat je leert geven, vooral afgestemd op je praktische mogelijkheden. Zo kun je reeds een heel mooi klankbad geven met 3 schalen, en een paar andere klank instrumenten, zoals klankbuizen, gong of de ocean-drum. Met een mooi gedicht, gevoelige muziek en jou eigen creativiteit, maak je zo een avondvullend programma van anderhalf uur. In je studieboek staat een klankbad uitgewerkt. Je toehoorders zullen diepe ontspanning ervaring, van waaruit de liefdevolle energie uit het hart weer kan gaan stromen.......

Samengevat leer je tijdens de opleiding:

  • Informatie over klankschalen
  • Juiste aanslag met verschillende kloppers
  • Het leren geven van drie verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen
  • Studie van de verschillende achtergronden van de begeleide meditaties.
  • Gebruik van Klankschalen meditaties bij yogalessen, kinderen, bij coaching, of in verzorginghuizen, enz.
  • Het kunnen geven van een klankbad voor een groep[je], wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.

 

Lesmateriaal:

Je ontvangt twee manuals waarin de lessen uitgebreid staan uitgewerkt.
Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat, de cursus is geaccrediteerd door KTNO.
Hiervoor dien je de drie modules te hebben gevolgd:

Module 1: Volgen van de eerste studie dag

Module 2: Inleveren van boek en sessie verslagen in je eigen tempo, mag ook na het volgen van de tweede studie dag, je hebt een jaar de tijd om alles in te leveren. Je leest totaal 4 boeken, die gerelateerd zijn aan informatie over klankschalen en aan de 3 vormen van de begeleide meditaties die je leert geven. Daardoor daalt de kennis over klankschalen, en de verschillende vormen van begeleide medities, in. 

Module 3: Volgen van de tweede studie dag

Certificaat:

Je ontvangt het certificaat als je alle opdrachten hebt ingeleverd. Het verdiept je kennis en ervaring op verschillende gebieden. De lessstof is interessant en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Na het volgen van de de 2e lesdag heb je een jaar de tijd om je opdrachten in te leveren.

De opleiding is erkend door KTNO en staat voor 9.0 ECT's.

Bij voldoende belangstelling kunnen er door de studenten onderling oefen sessies worden afgesproken.

Note: bij deze twee daagse opleiding leer je niet de klankschalen op het lichaam te plaatsen,  klankschalen massages. Daarvoor verwijs ik je naar de opleiding tot Klankschalen Behandelaar.

Aanmelden