Klankschalen opleiding

Klankschalen opleiding

Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad

Geaccrediteerd door KTNO ID nummer: K9005

Aantal ECT's: 9.0

                                                  

Praktische informatie Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad:

 

Aanmelden

De opleiding bestaat uit: twee keer één dag of  één weekend op het Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad. Voor data zie agenda. Je ontvangt 2 uitgebreide manuals met de lesstof.

* In een relax weekend , inclusief vol pension voor €495, omvat dan beide lesdagen: 23 - 25 april. =vol geboekt! Zie agenda voor andere data, opnieuw in november.

* Eén keer per jaar: Summerschool 2021, combineer vakantie en opleiding op het cursuscentrum in Duitsland, Savita, vlak over de grens.  In 2021: aanvang zaterdag 17 juli t/m vrijdag 23 juli. Bijdrage: €775.

* Meedere keren per jaar in de struktuur van 2 x 1 dag, aanvang 10.00 - 17.00 uur. Eerst volgende mogelijkheid: zondag 18 april. Inclusief lunch. Bijdrage €375.

* Wordt gegeven door Klankschalen Behandelaar en Meditatie leraar Hilda Postema

* Geschikt voor: degenen die beroepsmatig bezig zijn, [of in opleiding zijn voor]  als yogaleraar, coaching, massages, mindfulness trainers, werken met groepen, werken in verzorgingshuizen, activiteitenbegeleiders of praktijkhouders.

 

 Tijdens weekend opleidingen heb je je eigen kamer met badkamer bij B&B Doors te Lelystad:

In weekend vorm 2021: 

Weekend: Vrijdag 23 april aanvang 14.00 uur - zondag 25 april eindigt 14.00 uur.=volgeboekt, opnieuw: 26 - 28 november.

Ongeveer drie keer  per jaar wordt deze opleiding ook aangeboden in een weekend, met overnachtingen en volledig pension. Je bent er dan even helemaal uit. Een zeer compleet programma, meditaties, klankschalen sessies, vegetarische maaltijden en natuurlijk ook de leerstof. Alle leerstof van beide studiedagen zijn in dit weekend verwerkt.  Als je weer thuis bent, kun je de boek en sessie verslagen op je eigen tempo inleveren. Als alle verslagen zijn ontvangen, krijg je je certificaat toegestuurd.

Op vrijdagmiddag 14.00 begint het programma. Na het avondeten, rond 19.30 uur, heb je tijd voor jezelf, en verblijf je in de sfeervolle B&B Doors. Op zaterdag begint het programma weer om 10.00 uur en eindigt weer na het avondeten. Op de zondag beginnen we weer in de ochtend, om 10.00 uur en eindigen we om 14.00 uur, na de lunch.

Opleidingskosten inclusief vol pension, op basis van een éénpersoonskamer met badkamer, voor dit weekend: €495.

De overige data 2021 van deze opleiding  staan in de agenda, aanmelden ook via agenda of contact.

 

Summer School in cursus locatie Savita, Duitsland 2021: van zaterdag 17 - vrijdag 23 juli 2021

                

Combineer je vakantie met het volgen van deze leerzame opleiding. In de ochtend volg je het lesprogramma van de opleiding. In de middag en avond is er vrije tijd. Gezamenlijke meditaties, wandelingen...........Genieten van de prachtige natuur, de zuivere lucht. Op basis van vol pension, met éénpersoon kamer met badkamer. 

Bijdrage: inclusief de opleiding Begeleide Meditaties met Klankschalen en Klankbad en vol pension: € 775.

 

  Keeli heeft veel inspiratie opgedaan bij het volgen van de opleiding, en is begonnen met het geven van klankbaden voor kleine groepjes, wil je eens luisteren ?: facebook.com/keeli.vandeveerdonk

 

Inhoud van de opleiding:

Beroepsmatig begeleide meditaties leren geven in combinatie met klankschalen voor yogaleraren, werken met klankschalen bij coaching, werken met klankschalen in verzorgingshuizen, werken met klankschalen bij kinderen, en het leren geven van een klankbad, wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.


Tijdens deze leerzame opleiding leer je verschillende toepassingen te geven met klankschalen, er worden steeds meer toepassingen met klankschalen ontwikkelt. Tijdens de opleiding wordt gekeken naar de mogelijkheden zoals jij die zou kunnen toepassen. 

De klankschalen zijn uitermate behulpzaam om mensen in verbinding te brengen met een diepe ontspanning. De aangeslagen schaal voert vrijwel iedereen mee naar een ruimtelijke beleving. Vanuit diepe ontspanning ervaart men in meer of mindere mate Heelheid.

 Ervaring op doen met de klankschalen

De basis kennis over de klankschalen  wordt overgedragen tijdens de cursus. Er zijn diverse schalen aanwezig tijdens de opleiding, waarmee geoefend kan worden. 

Er zijn verschillende klankschalen om mee te oefenen en om eventueel  te kopen. De prijs ligt per schaal tussen de €100 en €200. Omdat er specifieke klankschalen nodig zijn voor de uitvoering, is het niet aan te raden om vooraf schalen aan te schaffen. Mocht je echter reeds klankschalen in je bezit hebben, neem ze vooral mee naar de opleidingsdagen. 

Drie vormen van begeleide meditaties

Tijdens de opleiding ontvang je de gesproken teksten van de drie begeleide meditaties, volledig uitgeschreven in je manual. Deze kun je gebruiken als afsluiting of als introductie van je meditatieles, yogales, coaching, of bij diverse therapie soorten, zoals bij het  Mindfulness Programma. Een zeer effectieve toevoeging. De ervaring leert dat er veel positieve reacties komen van je cursist/cliënt.

Er worden drie verschillende soorten sessies worden behandeld en geleerd
tijdens de opleiding:

  • Het geven van een Bodyscan
  • Het geven van een Visualisatie
  • Begeleiden van een Chakra meditatie

Ook leer je tijdens deze opleiding het kunnen geven van een klankbad, ook wel een klankschalen lig-concert genoemd...

                   

Een cadeau voor je toehoorders, maar ook voor jezelf. Het geven van een klankbad is een bijzondere beleving. Bij deze opleiding is het klankbad wat je leert geven, vooral afgestemd op je praktische mogelijkheden. Zo kun je reeds een heel mooi klankbad geven met 2,3 schalen, en een paar andere klank instrumenten, zoals klankbuizen, gong of de ocean-drum. Met een mooi gedicht, gevoelige muziek en jou eigen creativiteit, maak je zo een avondvullend programma van anderhalf uur. In je studieboek staat een klankbad uitgewerkt. Je toehoorders zullen diepe ontspanning ervaring, van waaruit de liefdevolle energie uit het hart weer kan gaan stromen.......

Samengevat leer je tijdens de opleiding:

  • Basis informatie over klankschalen
  • Juiste aanslag met verschillende kloppers
  • Het leren geven van drie verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen
  • Studie van de verschillende achtergronden van de begeleide meditaties.
  • Gebruik van Klankschalen meditaties bij yogalessen, kinderen, bij coaching enz.
  • Het kunnen geven van een klankbad voor een groep[je], wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.

                     

 

Lesmateriaal:

Je ontvangt twee manuals waarin de lessen staan uitgewerkt.  
Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat, de cursus is geaccrediteerd door KTNO.
Hiervoor dien je de drie modules te hebben gevolgd:

Module 1: Volgen van de eerste studie dag

Module 2: Inleveren van boek en sessie verslagen in je eigen tempo, mag ook na het volgen van de tweede studie dag, je hebt een jaar de tijd om alles in te leveren.

Module 3: Volgen van de tweede studie dag

Certificaat:

Je ontvangt het certificaat als je alle opdrachten hebt ingeleverd.  Het grootste deel daarvan is thuis studie.  Het verdiept je kennis en ervaring op verschillende gebieden. De lessstof is interessant en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

De opleiding is erkend door KTNO en staat voor 9.0 ECT's.

Bij voldoende belangstelling kunnen er door de studenten onderling oefen sessies worden afgesproken.

Note: bij deze twee daagse opleiding leer je niet de klankschalen op het lichaam te plaatsen, voor klankschalen massages. Daarvoor verwijs ik je naar de opleiding tot Klankschalen Behandelaar.

Aanmelden