Klankschalen opleiding

Klankschalen opleiding

Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad

manual Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad       

Praktische informatie Opleiding Klankschalen Meditaties & Klankbad:

Cursusbijdrage: €495 inclusief btw. Inclusief hand-outs 2x lunch en certificaat. Maximaal 5 deelnemers, dus kleine groepen.  Geen bevestiging als je de aanmelding hebt verstuurd? Check je spam of stuur rechtstreeks een bericht naar mail adres:  hildapostema@ziggo.nl 

Aanmelden

* De opleiding bestaat uit: twee keer één dag op het Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad, en huiswerkopdrachten.

 Voor data en aanvangstijden zie agenda. zie agenda voor data beide lesdagen. Start weer op zondag 8 september=volgeboekt, voor data zie agenda

Je ontvangt 2 uitgebreide hand-outs met de lesstof. Uitgebreide feedback op je huiswerk opdrachten.

* Wordt gegeven door Klankschalen Behandelaar en Meditatie leraar Hilda Postema

* Geschikt voor: degenen die beroepsmatig bezig zijn, [of in opleiding zijn voor] als yogaleraar, coaching, masseurs, mindfulness trainers, werken met groepen, werken in verzorgingshuizen, activiteitenbegeleiders of praktijkhouders.

cursusruimte Centrum Meditatieve Ontspanning te Lelystad

 

Aanmelden via contact

Keeli van de Veerdonk Keeli heeft veel inspiratie opgedaan bij het volgen van de opleiding, en geeft klankbaden voor kleine groepjes.

 Inhoud van de opleiding:

Beroepsmatig begeleide meditaties leren geven in combinatie met klankschalen voor yogaleraren, werken met klankschalen bij coaching, werken met klankschalen in verzorgingshuizen, werken met klankschalen bij kinderen, en het leren geven van een klankbad, wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.

Tijdens deze leerzame opleiding leer je verschillende toepassingen te geven met klankschalen, er worden steeds meer toepassingen met klankschalen ontwikkelt. Tijdens de opleiding wordt gekeken naar de mogelijkheden zoals jij die zou kunnen toepassen. Ook wordt er aandacht besteed aan de herkomst van de klankschalen, en de kennis over de diverse soorten klankschalen.

De klankschalen zijn uitermate behulpzaam om mensen in verbinding te brengen met een diepe ontspanning. De aangeslagen schaal voert vrijwel iedereen mee naar een ruimtelijke beleving. Vanuit diepe ontspanning ervaart men in meer of mindere mate Heelheid.

Ervaring en kennis op doen met en over de klankschalen

cursusruimte Centrum  te Lelystad Hila Postema

Er zijn verschillende klankschalen om mee te oefenen en om eventueel te kopen. De prijs ligt per schaal tussen de €175 en €395. Omdat er specifieke, handgemaakte klankschalen nodig zijn voor de uitvoering, is het niet aan te raden om vooraf schalen aan te schaffen. Mocht je echter reeds klankschalen in je bezit hebben, neem ze vooral mee naar de opleidingsdagen. Dan luisteren we samen of de schalen passen bij het geven van de sessies.

Drie vormen van begeleide meditaties

Tijdens de opleiding ontvang je de gesproken teksten van de drie begeleide meditaties, volledig uitgeschreven in je manual. Deze kun je gebruiken als afsluiting of als introductie van je meditatieles, yogales, coaching, of bij diverse therapie soorten, zoals bij het Mindfulness Programma. Een zeer effectieve toevoeging. De ervaring leert dat er veel positieve reacties komen van je cursist/cliënt.

Er worden vier verschillende soorten sessies worden behandeld en geleerd
tijdens de opleiding:

  • Het geven van een Bodyscan met klankschalen
  • Het geven van een Visualisatie met klankschalen
  • Begeleiden van een Chakra meditatie met klankschalen

Ook leer je tijdens deze opleiding het kunnen geven van een Klankbad, ook wel een klankschalen lig-concert genoemd...

gong shanti windgong klankbuis kristal schaal

Een cadeau voor je toehoorders, maar ook voor jezelf. Het geven van een Klankbad is een bijzondere beleving. Bij deze opleiding is het Klankbad wat je leert geven, vooral afgestemd op je praktische mogelijkheden. Zo kun je reeds een heel mooi Klankbad geven met 3 schalen, en een paar andere klank instrumenten, zoals klankbuizen, gong of de ocean-drum. Met een mooi gedicht, gevoelige muziek en jou eigen creativiteit, maak je zo een avondvullend programma van anderhalf uur. In je studieboek staat een klankbad uitgewerkt. Je toehoorders zullen diepe ontspanning ervaring, van waaruit de liefdevolle energie uit het hart weer kan gaan stromen.......

Samengevat leer je tijdens de opleiding:

  • Informatie over klankschalen
  • Juiste aanslag met verschillende kloppers
  • Het leren geven van drie verschillende begeleide meditaties in combinatie met de klankschalen
  • Studie van de verschillende achtergronden van de begeleide meditaties.
  • Gebruik van Klankschalen meditaties bij yogalessen, kinderen, bij coaching, of in verzorgingshuizen, enz.
  • Het kunnen geven van een klankbad voor een groep[je], wordt ook wel klankschalen ligconcert genoemd.

Verschillende klankschalen en gongs

 

Lesmateriaal:

Je ontvangt twee hand-outs waarin de lessen uitgebreid staan uitgewerkt.
Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat, van je opleidingsdocent, namens het Centrum Meditatieve Ontspanning.
Hiervoor dien je de drie modules te hebben gevolgd:

Module 1: Volgen van de eerste studie dag: leren geven van begeleide meditaties met klankschalen voor groepen

Module 2: Inleveren van boek en sessie verslagen in je eigen tempo, mag ook na het volgen van de tweede studie dag, je hebt een jaar de tijd om alles in te leveren. Je leest totaal 4 boeken, die gerelateerd zijn aan informatie over klankschalen en aan de 3 vormen van de begeleide meditaties die je leert geven. Daardoor daalt de kennis over klankschalen, en de verschillende vormen van begeleide meditaties, in. 

Module 3: Volgen van de tweede studie dag: leren geven van een klankschalen ligconcert, Klankbad of Soundhealing sessie voor groepen

Certificaat:

Je ontvangt het certificaat als je alle opdrachten hebt ingeleverd. Het verdiept je kennis en ervaring op verschillende gebieden. De lesstof is interessant en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Na het volgen van de de 2e lesdag heb je een jaar de tijd om je opdrachten in te leveren.

Bij voldoende belangstelling kunnen er door de studenten onderling oefen sessies worden afgesproken.

Note: bij deze twee daagse opleiding leer je niet de klankschalen op het lichaam te plaatsen, klankschalen massages. Daarvoor verwijs ik je naar de opleiding tot Klankschalen Behandelaar.