Klankschalen opleiding

Klankschalen opleiding

          

 

Opleiding Mindfulness coach

Inhoud van de opleiding:

De opleiding bestaat uit 6 keer een opleidingsdag. Deze dagen vinden plaats met tussenpozen van maand. Na elke opleidingsdag pas je de lesstof toe, je maakt verslagen, en je leest totaal vier boeken over de lesstof. 

Tijdens de opleiding wordt het volgende overgedragen:

* Overdracht Stilte Meditatie zoals bekend uit het Mindfulness programma

* Overdracht uitleg Bewust-Zijn

* Overdracht 2 vormen van Pranayama, ademhalingsoefeningen

* Loopmeditatie met gebruik van klankschalen en pranayama

* Inzicht in de fysiologische kant van stress en de invloed daarvan op de geest

* Aandacht oefeningen in het dagelijkse leven om te kunnen omgaan met negatieve gedachten en emoties

* Aandacht voor begeleiding en intake van deelnemers

* Overdracht complete manual voor het Mindfulness programma voor je toekomstige cursisten.

Verreiste voor deelname aan de opleiding:

Er wordt van je verwacht dat je de opleiding Begeleide Meditaties met Klankschalen & Klankbad, die op ons centrum wordt aangeboden, reeds hebt gevolgd. Deze opleiding maakt het mogelijk om diverse vormen van begeleide meditaties met klankschalen te geven, en dit is een onderdeel van programma van de stilte dagen. 

Een achtergrond zoals Yoga leraar,  Reiki master, Mindfullness trainer, Psycholoog, of andere therapeutische achtergronden, complementair of regulier, is een pluspunt. 

Ruime ervaring met meditatie, verstilling,  is natuurlijk ook van groot belang, anders kun je dit niet overdragen. 

 

Opleiding Mindfulness Coach

Er is een toenemende belangstelling voor verstilling. Ontspanning op een dieper niveau. Dat is niet vreemd, want een goed begeleide Mindfulness sessies hebben  een groot herstellend effect. Herstellend in de zin dat de deelnemers herstellen van alle indrukken die we op doen in het dagelijkse leven. Het tempo van het leven ligt voor veel mensen hoog. Ook al vinden er dan geen stressvolle gebeurtenissen plaats, het hoge tempo veroorzaakt een overbelast zenuwstelsel, en een overbelaste geest. Dit leidt op den duur tot ernstige klachten. Wat mensen als eerste gaan ervaren is dat men niet meer geniet van het leven. Genieten van het leven ontstaat niet zozeer door wat we doen, maar door in contact te staan met de stillere, ruimtelijke lagen van ons eigen bewustzijn.

Door deze opleiding te volgen krijg je voldoende handvaten om een Mindfulness programma aan te bieden aan cursisten, die bestaat uit 6 sessies. Je kunt de cursus aanbieden als een programma verdeeld over 6 weken. Elke week is er een les, en kunnen de cursisten het geleerde thuis toepassen. 

Je draagt je cursisten het volgende in 6 bijeenkomsten over:

* beoefening van Stilte meditatie [het volgen van de 4 fasen van de ademhaling met ruimtelijke aandacht]

* leren herkennen van de kwaliteit van hun aandacht, en bewust aandacht terug brengen naar de Zijnsbeleving

* toepassen van bodyscan op de juiste wijze

* beoefening van 2 zeer effectieve ademhaling oefeningen

* Inzicht in de biochemische kant van stress en de invloed op onze geest

* Herkennen van Bewust-Zijn als de essentie van elke bestaansvorm

 

Als de sessie, een mini retraite, goede ingangen geeft naar verstilling, dan is de effectiviteit van de dag vele malen groter. Het programma van deze opleiding biedt je handvaten voor een goede structuur voor het Mindfulness programma, met mooie, helende toepassingen. Die leer je niet alleen te geven maar ook te begeleiden. Want door te verstillen, ontstaat ruimte, en daardoor kunnen de zelfhelende processen de kans krijgen. Vermoeidheid, stress, emoties, lichaam en geest willen er wel van af. Het is goed als deze verwerking plaats vind, maar als begeleider moet je dit wel kunnen herkennen, je moet begrijpen wat er eigenlijk gebeurd, en de deelnemers een veilige bedding geven. 

Je leert ook  dat je hoe je een intake verzorgt. Zo kunnen deelnemers met ernstige psychische problemen niet deel nemen aan dit Mindfulness programma. Wel is het uitermate geschikt voor deelnemers met bijvoorbeeld een burn-out of andere stress klachten.

Data volgen, er wordt gewerkt aan de accreditatie van deze opleiding bij KTNO.

 

Geef je op